Sylvia Browne

Válaszd a boldogságot, az életörömet, szeress másokat,
és teremtsd meg saját mennyországodat.

Henry Van Dyke

Örülj az életnek, mert lehetőséget ad arra, hogy szeress,
játsszál és felnézz a csillagokra.

Sri Chinmoy

Tanuld meg a megbocsátás művészetét,
És alkalmazd először saját magadra.
Azután könnyű lesz
Másoknak megbocsátani.

Gárdonyi Géza


Ha a tökéletesedés útját lépcsősnek képzeljük el, az egyik lépcsőre
(az alsó lépcsőnél már feljebb), ez van írva:
- Nem mondok rosszat senkiről.
A következő lépcsőre:
- Nem is gondolok.

Shakti Gawain


Életed minden pillanata végtelenül kreatív és a világegyetem kifogyhatatlanul bőséges.
Csak elég világosan fogalmazd meg kérésedet; és minden, amire szíved vágyik, el kell, hogy jöjjön hozzád.

Apáthy Gábor


A szépség nem belőlünk fakad, hanem annak a lelkéből, aki szemlél bennünket.
Ezért van az, hogy mindenkinek más és más a szép. Mindenkinek megvan a párja, egy olyan szempár, aki a világon a legszebbnek látja, és akit ebben az sem tud befolyásolni, ha magunkat nem látjuk szépnek.

Helen Keller


A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük. Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.

Sri Chinmoy

Tanuld meg a megbocsátás művészetét,
És alkalmazd először saját magadra.
Azután könnyű lesz
Másoknak megbocsátani.

Szilvási Lajos


Elhitte, hogy megsajdul a szív, ha valami nagyon fáj
 Mert megsajdult a szíve, és összepréselődött a bordái alatt. Mind ez ideig mosolygott, ha könyvben olvasta, vagy emberektől hallotta, hogy megsajdult a szívük. Azt hitte, csak kitalálás az egész. (...)Meg tud sajdulni a szív, és nemcsak az írók-költők találták ki ezt.

Márai Sándor


Mindennek sora és rendje van.
Mire az ember belesüpped egy helyzetbe, sok idő telik el és megszokjuk a változást.

Ady Endre


Fájnak az Életnek fájásai, fájnak
S fájnak orv képei torz, képtelen tájnak,
Szemembe csatornás könnyeket ma vájnak:
Szabadúlj el Öröm, szabadúlj el Bánat.

Simon András


Szereteted jelent jelent.

Victor Hugo


Mekkora üresség, ha távol van az a lény, aki egymaga betölti az egész világot! Ó, mennyire igaz, hogy, akit szeretünk, megistenül! Nem volna csoda, ha Isten féltékeny volna rá, ha nem volna bizonyos, hogy a mindenek atyja a világot a lélekért, a lelket pedig a szerelemért alkotta meg.

Paulo Coelho


Minden attól függ, hogyan nézed a dolgokat. Van öt olyan erény, amit ha sikerül megőrizned magadban, mindig békében leszel a világgal. Az első erény: nagy dolgokat vihetsz véghez, de soha ne feledd, hogy van egy Kéz, amely vezeti a lépteidet. Ezt a kezet mi Istennek hívjuk, és mindig az Ő akarata felé fog téged vezetni. A második erény: néha egy kicsit abba kell hagynom az írást, hogy kihegyezzem a ceruzát. A ceruzának ez szenvedést okoz, de a végén hegyesebb lesz. Van olyan fájdalom, amit el kell tudnod viselni, mert jobb ember leszel tőle. A harmadik erény: a ceruza mindig hagyja, hogy kiradírozzuk azt, amit elrontott. Megérti, hogy ha kijavítunk valamit, amit rosszul csináltunk, az nem szükségszerűen rossz - épp ellenkezőleg: fontos, mert az igazság útján tart minket. Negyedik erény: a ceruzában nem a fája vagy a külső formája a lényeg, hanem a grafit, ami benne van. Ezért mindig törődj azzal, ami a bensődben történik. Végül a ceruza ötödik erénye: mindig nyomot hagy maga után. Tudd meg, hogy az életben te is ugyanígy nyomot hagysz a tetteid után, és ennek tudatában cselekedj.

Nalini Singh


Néha a sebhelyek tesznek minket azzá, akik vagyunk.

Tomán Edina


Létezik az, hogy egy érzés, egy ember, egy szerelem annyira elhatalmasodik a lélekben, hogy végérvényesen birtokba veszi? S aztán az ember többé soha nem tud mást szeretni? (...) Amikor az ember felébred az éjszaka közepén, és keresi a másikat. Amikor csörög a telefon, és az első gondolatunk az, hogy ő hív. Amikor az egész életünk helyén van, csak éppen nyomorultul hiányzik valaki.Amikor semminek nincs értelme, ha ő nincs velünk.

Márai Sándor


Biztosan tudom, még tartogat az élet számomra valamit, ami egyszerre lesz orvosság és édesség, mámor és szőlőcukor. Megállok, körülnézek, várakozom.

Nagy István Attila: Elválás


Beleférek egyetlen könnycseppbe.

Wass Albert


Az emberi világ olyan, mint egy hatalmas színjáték, amit láthatatlan rendező keze irányít. Ha a szereplők rosszul játszanak el egy jelenetet, újra eljátszatja velök. Újra és újra. Amíg meg nem tanulják jól a szerepet. Vagyis azt, hogy az igazságnak győzedelmeskednie kell a gonoszság fölött, és ahol nem így történik, ott hibáztak a színészek, és újra kell kezdjék a darabot.

Csitáry-Hock Tamás


Van a reggel...

Amit nem szeretsz. Nem szeretsz felébredni, nem szereted kinyitni szemed. Mert fel kell kelni, meg kell mosakodni, borotválkozni, reggelizni kell és öltönybe, kosztümbe bújni, és munkába menni. Kell, kell, kell. És nem szereted. Mert még aludnál, pihennél, nyújtóznál, élveznéd még a pihenés perceit. És már este rossz érzésekkel gondolsz a reggelre. És ez így megy napról napra, év
ről évre. De egyszer valami történik. Jön egy nap. Aminek a reggelét éppúgy utálod, mint az összes eddigit. Ám a napkelte és a napnyugta között történik valami. És este már másként gondolsz a következő reggelre. Mert abban a reggelben már nem csak kötelességek várnak rád, hanem más is. Valaki más. Aki miatt szép az ébredés, szép a nappal, kellemes a munka, nem nyűg a feladat, és csodálatos az élet. Aki miatt már álmodban is a reggelt várod, hogy újra találkozz vele, hogy hallhasd hangját, érezd érzéseit, láthasd szemeit. Akinek ma is szépet, jót szeretnél adni kincseidből, hogy szebbé tehesd életét. És a reggel többé már nem nyűg, a reggel többé nem kötelesség, a reggel már Ő.

Létezik ilyen reggel.

Vavyan Fable


Csak veled járhatom be a misztikus teljesség tájait, csak veled, általad, tőled lehetek önmagam, csak te jöhetsz a közelembe, minél közelebb: te vagy az áhított felem, veled leszek egész.

Füst Milán


A szerelemről most azt gondolom: - Hogy mihelyt az ember a bensőségnek, meghittségnek eddig a stádiumáig jutott el... mihelyt valakivel úgy tud beszélni, mintha saját magával beszélne... nem is mintha saját anyjával volna együtt, hanem anyjáról képzelt ideáljával... - szóval lélek és lélek között semmi idegenség, semmi akadály, hamisság, alakoskodás... mikor nincs szükség ravaszkodásra: - mert szív szívhez szól... szívtől szívig egyenes az út: ez éppen, a legtisztább szerelem!

Andrew Davidson


Te az enyém, én a tiéd: ebben biztos lehetsz. Szívembe zártalak, a kulcs elveszett; ott kell maradnod örökké.

Tomán Edina


A legjobb dolgok nem jönnek könnyen. Küzdeni kell értük.
És a világon semmi nem olyan fenséges, mint azok a dolgok, amelyekért a legkeményebb küzdésen át vezetett az út.

Márai Sándor


Az idő jár, s az élet e hetekben megtelik tömény tartalommal. Más az emberek pillantása. Neszelnek valamit, az égre néznek csillogó szemekkel, aztán a földre, elborult pillantással. (...) Mi ez az érzés, ez a tömény, ez a sűrű, ez a fájdalmas és félelmes keresgélés és csodálkozás? Mi van a levegőben, az emberek szemében, a nők mosolyában? A búcsú.

Buddha


Gondolkodjunk el azon,mi az,ami valóban értékes,
mi ad értelmet az életünknek,és e szerint rangsoroljunk.

Müller Péter


Életed, mint a mesebeli legkisebb gyermeké: hosszú vándorút, próbatételek sorozata. Elengedtek szegényen, hogy visszatérj gazdagon. Várnak. Tudnak rólad, és szeretnek.
Nemcsak önmagadnak élsz, de Neki is, és mindenkinek.

Müller Péter


Rokon lelkek,ha tiszták,állandó adásvételben vannak.

Olvasóimnak!


Kedves Olvasóim!

Egy hétig nem lesz új bejegyzés a blogomban.Eljött az ideje annak,hogy egy kicsit kikapcsolódjak:)De visszatérek majd!:)Addigis vigyázzatok magatokra és egymásra!:)

,,A hajó biztonságban van a kikötőben, de a hajót nem ezért építették."

 William Shedd

Everwood c. film


Vannak ajtók, amik nem maradnak örökké nyitva. Az elszalasztott lehetőség soha nem tér vissza, és ha csak várakozol, az nem jelenti azt, hogy erős vagy, vagy azt, hogy igazad van. Néha csak annyit jelent, hogy félsz a változástól.
Mindenkivel előfordul. Tudod, mire jöttem rá? Az élet túl rövid.

Müller Péter


Ne az legyél, akinek mások látnak vagy látni akarnak - hanem az, akinek te látod magadat.

Müller Péter


Ha szerelmes vagyok, rád gondolok, mert hiányzol. Látlak, és hiányzol. Megfogom a kezed, és hiányzol. Átölellek, és hiányzol. Megcsókollak, és közben mégis hiányzol. Ölellek, az enyém vagy, s egy pillanatnyi gyönyör után, újra csak hiányzol.

Krúdy Gyula


A szerelmet a földöntúlról hozza magával az ember, ezért nevezik szentnek ezt az érzelmet. Bizony a földön csodaszámba megy az, ha valaki biztosan rátalál a párjára. Az igazira, akivel lelkében és testében ugyanegy, akiket, a példaszó szerint, egymásnak teremtett a nagy természet. Ezért olyan kevés a boldog házasság. Ezért jár az emberek legnagyobb része szerelem nélkül végig a világon. Szerelem! Az igazi szerelmet csak a nagyon kiválasztottak ismerik.

Jatzkó Béla


Ki is sejthetné azt, amit
eddig magunk se tudtunk,
vágyunk új vallomásait,
sok gyönyörűszép titkunk?
Újjászületünk, éjre nap:
te általam, én általad.

Koosán Ildikó


Mennyire szeretlek!
érzem, ez szinte fáj.
Töröld le könnyemet
becéző szavakkal
és ölelj magadhoz
ezen az éjszakán.

Deepak Chopra


Amikor szeretsz valakit, elég bátorságra lelsz magadban, hogy kimondd: - Te vagy az én tükröm! Belenézel a szerelmesed szemébe, és elfogadod, amit ott látsz, a hiányosságaiddal egyetemben. Ha így teszel, ezek a hiányosságok egyszerre már nem is tűnnek olyan rettenetesnek.

Paulo Coelho


A Fény Harcosa nem fél megkönnyezni régi sebeket, sem örülni az új felfedezéseknek.
Amikor érzi, hogy elérkezett az idő, otthagy mindent, és elindul a kalandja után, amelyről annyit álmodott.

Harlan Coben


Vannak emberek, akikről tudod, hogy soha senkinek nem akarnak rosszat, és örökké melletted állnak.
Nem sok ilyen van.
De azért akad néhány.

Gárdonyi Géza


Minden embernek két oldala van: egyik fehér, másik fekete.
Soha ne beszéljetek senkinek a feketéjéről.

Szent Ágoston


Ha hallgatsz, hallgass szeretetből. Ha beszélsz, beszélj szeretetből. Ha figyelmeztetsz, figyelmeztess szeretetből.
Ha megbocsátasz, bocsáss meg szeretetből.

Müller Péter


Nézz fel az égre! Lélegezz be néhányszor, jó mélyen.
Gondolj arra - csak egy pillanatra -, hogy Csodában élsz, és benned is Csoda van!

Paulo Coelho


A Fény Harcosa nem fél megkönnyezni régi sebeket, sem örülni az új felfedezéseknek.
Amikor érzi, hogy elérkezett az idő, otthagy mindent, és elindul a kalandja után, amelyről annyit álmodott.

John Gray


Hatalmas erő forrása, ha van az életünkben néhány olyan ember,
akiknek minden érzésünket elmondhatjuk, és bízhatunk benne,
hogy azután is szeretni fog, nem gázol a lelkünkbe bírálatával,
ítélkezésével.

Audrey Hepburn


Ragadd meg minden napodat. Örülj a teljesség igényével.
Minden napnak úgy, ahogy van.
Az embereknek úgy, ahogy vannak.