Emile Zola

Szeretlek, mert eljöttél az életembe. Ebben benne van minden... És most együtt vagyunk, és szeretjük egymást. Úgy érzem, nem tudnék élni, ha nem szeretnélek. Te vagy az éltető levegőm. (...) Ezt kezdetben nem ismeri fel az ember. Ez együtt fejlődik a szívünkkel. Meg kell hozzá nőnünk, meg kell erősödnünk... Emlékszel? Hogy szerettük egymást! És nem beszéltünk róla. Az ember gyerekes és ostoba. Aztán, egy szép napon, világos lesz minden, s az a szó kicsúszik az ember száján... Nincs már mit tennünk; szeretjük egymást, mert ez az életünk.

Teréz Anya

Ossz szeretetet, bárhová mész: Legfőképpen a saját házadban… ügyelj rá, hogy mindenki jobb érzésekkel és boldogabban távozzék tőled, mint ahogyan jött. Légy Isten jóságának élő kifejeződése; jóság ragyogjon a szemeidben, a mosolyodban, meleg, üdvözlő szavaidban.

Andrew Matthews – Élj vidáman!

Ha nem vagyok hajlandó megbocsátani sógoromnak, hogy nem hívott meg a karácsonyi partira, akkor én szenvedek ettől. Nem ő kap gyomorfekélyt, nem ő fog forgolódni éjjel az ágyban, nem ő borul ki és nem neki lesz rossz szájíze. Velem történik meg ilyenkor mindez.
Nem véletlenül tanácsolják nekünk: "Bocsáss meg az ellened vétkezőknek!" Csak így maradhatunk egészségesek és boldogok. A nem-megbocsátás az egyik legfőbb betegség kiváltó ok, hiszen a savanyú gondolatok a testet emésztik.

Müller Péter

A borzongás ismerős jele annak,hogy megérintett valami nagyszerű.

Müller Péter

A szerelem a mai ember által átélhető legvallásosabb állapot. Lelki másállapot. Minden esetben transzcendens. Valami olyasmi szólal meg ilyenkor bennünk, amire nincs magyarázat.
Ilyenkor, ebben a szédült, irreális, sóvárgó, szomjas "nem bírok nélküled élni" állapotban sejtheted meg, hogy milyen lehet az Isten-élmény, ha valódi. Ilyenkor sejtheted meg, miért választotta a fiatal Jézus élete helyett a kereszthalált.Nem volt más választása.Olyan intenzíven szeretett.

Kedves Olvasóim!


Egy nagy élményben lesz részem.Találkozom a Mesterrel.A Szeretet és a Spiritualitás Mesterével.Müller Péterrel.Aki sokak példaképe.És sokan vannak akik az ő írásaival gyógyultak meg és leltek új életet.Életem nagyszerű pillanatai közé fog tartozni az ő előadása.
A Mester akitől csak tanulni lehet...a jót,akinek szavai a lelkemig érnek fel.

Ír áldás.


Kívánom, hogy minden jó hír arca
és minden rossz hír háta forduljon feléd.

Vladimír Holan


Te vagy az, még mindig te, akit szeretek,
pedig a jelen állandó tanúja vagyok,
sőt a bűneiben is részes,
te, még mindig te, az igazi egyetlen!

Herbert George Wells


Mi az ördögöt kezdene magával az ember, ha valami nem állna mindig az útjába?

Paulo Coelho


Útközben beleütközök néhány áramlatba, szélbe, viharba, de csak evezek tovább, aztán egyre jobban elfáradok, és most már tisztában vagyok vele, hogy elvétettem az irányt, eltévedtem, és már nem is látom a szigetet, amit kiszemeltem.
De most már azért sem fordulok vissza.

Csontos Márta


A hálátlanság csak annyit jelent, hogy szívből jövő adományodat természetes szolgáltatásnak vették.

Kozma Mária


Ma is nélküled lett este, pedig a reggel ezt még elképzelhetetlennek tartottam. Újra és újra egyedül maradok, és szembe kell néznem magammal segítség nélkül.
Most ebben a pillanatban talán a magányom is csak arra ürügy, hogy rád gondolhassak.
Szeretnélek látni - ennyi az egész. Néha ez is sok.

Laurell Kaye Hamilton


Októberben van néhány nap, amely majdnem tökéletes. Az ég kifeszül a fejünk fölött, tiszta kék, olyan mély és makulátlan, hogy minden megszépül tőle. Az országút mentén vörös, arany, rozsdabarna, bordó és narancsszínben játszanak a fák.
Minden szín neonfénnyel ragyog, lüktet a nehéz, aranyló napfényben.

Müller Péter


Olvasni nem azért érdemes, hogy "műveltek", hanem hogy gazdagok legyünk, hogy egyetlen életünkben sok ezer életet leéljünk és megtapasztaljuk, milyen a bukás, a hatalom, a magány, a diadal, a születés, a halál, a hazátlanság és a szerelem, hányféle hit, rögeszme, félelem mozgathat egy embert, hogy leleplezzük hazugságainkat, fölfedezzük életünk értelmét, talán az Istent is.

Müller Péter


Az igazi angyalt a kedélyéről lehet megismerni.
Lényéből szüntelenül árad valami megmagyarázhatatlan derű.
Olyan lelkiállapot, melyet az ember csak akkor él át néhány pillanatig, amikor felragyog a nap.

Csitáry-Hock Tamás

Ha valakit őszintén szeretsz, ha figyelsz rá, ha szívetek együtt dobban, akkor minden megváltozik, minden más. Bár a világ körülötted nem változik, te mégis egészen mást látsz, mást hallasz, mást érzel. Jóval többet, sokkal szebbet. Mert már nem a magad zárt, talán önző világából nézed. Kiléptél onnan, mert valaki hívott. Kiléptél, mert már Ő a fontos.
Kiléptél, hogy már érte élj.

William Shakespeare



Szálljon szemedre és szívedre álom! -
Bár én szállhatnék oda lepkeszárnyon!

Őri István


Biztonságban érzem magam
veled, kedvesem
nem félek, nem tétovázom,
csak nézlek,
s akkor tudom, mit kell tennem
érted
értem.

Müller Péter

Ha jól élsz, tudnod kell változnod. Nincs 'végre elértem!' - mert tovább kell menned. Új életszerepben, új felfogással. Félünk átváltozni, öregedni, veszteni, elfeledni a régit. Félünk váltani. Félünk búcsúzni, továbbmenni, elengedni. Félünk az újtól. Mégis ajánlom, te is tanuld meg az átváltozás művészetét. Könnyebb lesz az életed, és lényegesen vidámabb.

Paulo Coelho

Ne hagyd, hogy mások véleménye vezessen, amikor olyanokat hallasz, hogy "ez szebb" vagy "az könnyebb". Sok energiádba és lelkesedésedbe fog kerülni, hogy elérd a célod, úgyhogy egyedül te vagy a felelős érte, és biztosnak kell lenned a dolgodban.

Schäffer Erzsébet


Hétfő reggel volt. Az a fajta hétfő reggel, aminek nehéz nekikezdeni. A legnehezebb otthagyni a meleget a takaró alatt, és megtenni az első lépéseket a kihűlt szobában. Ágyban kéne maradni. De ez csak egy kósza gondolat, vágyakozás, amiből legfeljebb egy csontokat ropogtató nyújtózkodás marad. Az ember felkel, szétdobja az ágyneműt, hogy még véletlenül se jusson eszébe visszabújni, és ezzel a kényszerű elhatározással kezdetét veszi a reggel.

Németh László


Milyen öröm örömet okozni,s az emberek mégis
milyen ritkán szánják rá magukat.

Christian Morgenstern


Tulajdonképpen minden szép,amire szeretettel nézünk.

Paulo Coelho


Minden harcos érzett már félelmet egy-egy csatától. Minden harcos csalt és hazudott már életében. Minden harcos indult már el olyan úton, melyet nem neki szánt a sors. Minden harcos szenvedett már jelenléktelen dolgok miatt. Minden harcos érezte már, hogy nem igazi harcos. Minden harcos követett már el hibát spirituális küldetése teljesítése közben. Minden harcos mondott már igent, mikor nemet akart mondani. Minden harcos bántott már meg olyan embert, akit szeret.
Éppen ezért a fény harcosa: mert keresztülment mindezen, és mégsem vesztette el a reményt, hogy lehet jobb, mint az adott pillanatban.

Thich Nhat Hanh


Szeretni azt jelenti, hogy az embert, akit szeretsz, a figyelmesség energiájával öleled át.

Szép Ernő


Süt a nap,csendesen, a fák hervadt lombjukkal, a legnemesebb fejdísszel az ünnepség és a gyönyör mozdulatlanságában állanak , és úgy hullatják a levelet, mintha álmodnának. Az út betakarózott az ősz gyönyörű szőnyegével, mintha Perzsia legfinomabb kezei babrálták volna össze ezt a szőnyeget,
amelyben sűrűn bújnak össze a lehullott levelek , és rejtegetik a zörgést
a léptek elől. A gyep széle is végig van ejtve levelekkel , olyan, mint a leterített zöld nagykendő , amelynek a szélét sárgával , pirossal, lilával cifrázták. Jön a levél a fáról a földre , jön, jön.
Van ennél gyönyörűbb a világon?
Mily fájó módon megfoghatatlan pillanat,mikor egy-egy levél elszakad az ágról, útjának milyen angyalian gyöngéd vonala van a levegőben, mily érezhetetlen édes megadással, mennyországi szelídséggel teszi le magát a földre. Mintha a lemondás elandalodott pillangói lennének a hulló falevelek , vagy egy más világ gyöngéd madárkái , akik csak lefelé szoktak szállani. De szép, Istenem, de szép !

Müller Péter


Nem elég tisztának lenni. Nem elég ártatlannak lenni.
A mai világban öntudatra és erőre van szükségünk,hogy
ne zuhanjunk a zuhanókkal, és veszítsük el lelkünket.

Popper Péter


Csak akkor meríthetünk bátorságot ahhoz, hogy őszintén szembenézzünk önmagunkkal, ha el tudjuk fogadni magunkat. Összes fájó,kedvezőtlen, nemegyszer undorító tulajdonságunkkal együtt.

Csitáry-Hock Tamás


Olykor csak a Kedves hangja a fontos. Csak meséljen, meséljen, meséljen, csak hallhasd a hangját. Mert számodra az ő hangja a legcsodálatosabb hangszer, és ha beszél, az minden dallam közül a legszebb. Mert megnyugtat. Hallgatod, hallgatod, és teljesen elvarázsol. És ezt a hangot nem csak a füleddel hallod, hanem a lelkeddel is.

Osho

Kövesd a szívedet, bárhová vezet. Igen, olykor veszélybe sodorhat, de ne feledd, éppen ezekre a veszélyekre van szükséged ahhoz, hogy éretté válj. Néha tévútra vezet majd, de ne feledd, azok a tévutak is a fejlődés részei. Sokszor elbuksz majd, de állj talpra, mert úgy gyűjthetsz erőt, ha elbuksz, majd ismét talpra állsz.Ezáltal válhatsz teljessé.

Müller Péter

A szerelem a mai ember által átélhető legvallásosabb állapot. Lelki másállapot. Minden esetben transzcendens. Valami olyasmi szólal meg ilyenkor bennünk, amire nincs magyarázat.
Ilyenkor, ebben a szédült, irreális, sóvárgó, szomjas "nem bírok nélküled élni" állapotban sejtheted meg, hogy milyen lehet az Isten-élmény, ha valódi. Ilyenkor sejtheted meg, miért választotta a fiatal Jézus élete helyett a kereszthalált. Nem volt más választása.Olyan intenzíven szeretett.

Simonyi Imre


Örökké várlak, és mégis
minden érkezésed rajtaütés.

Én a múló időt már rég nem
órákkal vagy napokkal mérem,
hanem az egyik vagy a másik
elválástól az új találkozásig.

Simonyi Imre


Őrizlek, mint rögeszmét a csendes eszelősök.

Vajda János


Öröklét, elmulás, istenség
Rejtélyeit mind ismerem.
Mind, mind együtt van, semmi kétség.
Egyetlen szóban: szerelem.

Peace Pilgrim


Ha megértenéd, micsoda hatalma van a gondolataidnak, soha többé nem gondolnál rosszra.

Hioszi Tatiosz


Amit magadról gondolsz, hozzád tartozik, amit másokról gondolsz, az is hozzád tartozik. Amit rólad gondolnak, azzal semmi dolgod, ha meg akarod őrizni lelked békéjét.

Márai Sándor

Valamilyen formában ki kell fejezni a dolgokat, ez nagyon fontos. Határozottan érzem, ha beszélhetnék róla, enyhülne sok minden.

Feldmár András

Az, hogy jól bánjunk egymással, attól függ, hogy ne felejtsük el, hogy a másik hihetetlenül más.Végtelenül más, mint én vagyok.

André Maurois

Gyakran olyan apróságokon idegesítjük föl magunkat, amelyekkel nem kellene törődnünk, és el kellene felejtenünk... Itt vagyunk ezen a földön, csak néhány évtized az életünk, és sok visszahozhatatlan órát fecsérelünk el olyan bajokon töprengve, melyekre egy év múlva már sem mi, sem más nem fog emlékezni.

Popper Péter

Ne kapj hisztériás rohamot, ha életed hajója néha megbillen egy markánsabb hullámtörésen.Már százszor megijedtél, hogy elsüllyed, és még mindig a nagy vízen hajózol.

Müller Péter


Ne az legyél, akinek mások látnak vagy látni akarnak - hanem az, akinek te látod magadat.

Slavomir Rawicz


Az élet legborúsabb fordulatai sem nélkülözik teljesen a humort.

Csitáry-Hock Tamás


Vágytál,hogy szívből szeress, és szívből szeressenek.
Vágytál rá,hívtad,kerested.Ott volt minden ébredésedben, minden elszenderedésben,minden napodban,minden pillanatodban.Álmodban.És most itt áll előtted.A valóságban.

Michael John Moorcock


Az embernek nem azt kell keresnie, hogyan lehet szent vagy bűnös, Isten vagy Ördög, hanem azt, hogyan lehet ember és hogyan szeretheti meg saját emberségét.


Add meg másoknak, amit magadnak kívánsz.
Ha boldog akarsz lenni, tégy másokat boldoggá.
Ha szeretnél jómódú lenni, segíts hozzá másokat.
Ha több szeretetben akarsz részesülni, segíts másokat ahhoz, hogy több szeretetben részesüljenek.
És mindezt tedd őszintén- ne önös érdekből, hanem azért, mert igazán akarod; és amit így adsz másnak azt magadhoz vonzod.

Anthony de Mello


A madarak és a virágok azért boldogabbak az embereknél, mert nincs fogalmuk a jövőről, nincsenek szavaik, és amiatt sem nyugtalankodnak, hogy mit gondolnak róluk társaik. Ezért tökéletes képei Isten országának. Ne izgulj hát a holnap miatt, a holnapi nap majd gondoskodik magáról. Minden napnak megvan a maga baja. Ti keressétek elsősorban az Isten országát, s minden más gondotok is megoldódik majd.

Carol Pearson


Figyelmünkkel minden nap és minden órában arra összpontosítsunk, amit szeretünk és értékelünk, és ne arra, ami rossz. Így részt vehetünk egy jobb jövő születésében, amelyhez a naponta meghozott kis döntések vezetnek el.

Walter Hagen


Ne rohanj, és ne emészd magad.
Csak látogatóba jöttél ide, ezért állj meg és érezd a virágok illatát.

Osho


Ha képes vagy várni, akkor ígérem, minden eljön magától.
De ne siess, és ne kérdezz a titkokról, mert amikor kész vagy rá, azok úgyis feltárulkoznak előtted. Valójában ez így nem is pontos. Amikor készen állsz, hirtelen te magad rájössz, hogy ezek a titkok mindig is nyitva álltak előtted. Amikor készen állsz, hirtelen felismered, hogy minden, amit eddig megpróbáltál elérni, már eleve ott volt veled, benned.
Mindig is ott volt, mindig is így volt.
A tavasz eljön, és a fű nő magától...

Basil Rathbone


Soha ne bánj meg semmit, amit őszinte szeretettel tettél; semmi nem veszik el, ami a szívben született.