Consuelo de Saint-Exupéry


Van egy nagy kikötő az életemben, Te vagy az, és én bármikor, bármilyen időben kikötök ott, mert akkor fogad be engem, amikor csak akarom.

Csitáry-Hock Tamás


Tudod, hogy milyen borzasztó felébredni egy szép álom után. Egy szép álomból a szomorú, szürke valóságba. A hiány valóságába. De van, amikor megfordul minden. Amikor legcsodálatosabb dolog felébredni. A valóságba. Van, amikor a valóság minden álomnál szebb.
Amikor a valóság nem a hiány valósága.
Amikor a valóságban ott van valaki, aki felette van a legszebb álmoknak is.

Zach LeBeau


Ő már azelőtt is az életem része volt, mielőtt még megismerkedtünk volna. Nem volt szükségünk szavakra, pillantásokból, gyengéd érintésekből és mosolyokból is megértettük egymást. Olyanok voltunk, mint két fénysugár, melyek egymás köré fonódva eggyé válnak.
Érzékeim kiéleződtek, a színek színesebbek, a szagok, hangok és ízek kifejezettebbek voltak.
Bővelkedtünk a gyönyörűség és öröm pillanataiban.

Fortune Brana



Az ünnep úgy kezdődik
hogy velem vagy
szád sarkában futó mosoly
szemedben táncolnak a fények.

John Powell


A feltétel nélküli szeretet alapvető üzenete az, hogy szabaddá tesz. Bárki légy is, az lehetsz, aki vagy, teljes bizalommal kinyilváníthatod gondolataidat és érzéseidet. Nem kell attól tartanod, hogy megvonják a szeretetet tőled. Nyíltságodért és őszinteségedért nem fognak megbüntetni. Nincs belépődíj a szeretetemhez, nincs bérleti díj, és törlesztőrészleteket sem kell fizetni. Jöhetnek olyan napok, amikor nézeteltérések vagy nyugtalanító érzelmek állnak közénk. Lehetnek olyan időszakok, amikor pszichológiai vagy fizikai távolságok választanak el. De én szavamat adtam rá, hogy elköteleztem magam neked. Egy irányba állítottam az életemet. Nem fogom visszavonni neked adott szavamat. Ezért legyél nyugodtan önmagad, nyugodtan mond el nekem negatív vagy pozitív véleményedet, fagyosabb vagy forróbb érzelmeidet. Nem tudom mindig megjósolni reakciómat, vagy garantálni, hogy erős leszek, de egy dolgot biztosan tudok és azt akarom, hogy te is tudd: nem foglak elutasítani!
Elköteleztem magam a te növekedésed és boldogságod iránt. Mindig szeretni foglak.

Elle Ferreira


A boldogságom egyetlen oka, hogy mellette döntöttem.

Eckhart Tolle


Szeretni annyi,mint felismerni önmagad a másikban.

Müller Péter


Imájában az ember azt kéri az Istentől, hogy tegyen csodát. Csoda alatt azt érti, hogy lépjen át az Úr a kérlelhetetlen törvényeken, és változtassa át a nehéz valóságot. Könnyítsen a súlyos életterheken, lágyítson a fájdalmon, segítsen gondolatai, reményei és vágyai megvalósulásában. Keresztény szóval az imádság kegyelmet kér törvény helyett.
A kegyelem pedig - ebben a kőkemény törvényvilágban - csoda.

Vavyan Fable


Nézem őt, és úgy érzem,bárminél jobban szeretem ezt az embert.

Tisch Ferenc


Van tökéletes, földöntúli, időtlen szerelem, amely teljes és kimondhatatlan. Szerelem, ami nem is szerelem már, hanem csak fény.Ahol csak ülünk és nézzük egymást, szótlanul, és a teljességben vagyunk.

Mabel Katz


Mondjatok köszönetet azért, amitek van, ne azon keseregjetek, amitek nincs!Így az univerzumtól a többszörösét, a tripláját fogjátok visszakapni!
A bizalomról szól az egész.
Higgy magadban!

Müller Péter


Bennük van a Hold, a Nap, a csillagok és az ember számára érzékelhetetlen, titkos áramlatok.
Ez a szeretet.

Csitáry-Hock Tamás


A boldogság bennünk, általunk születik meg. Egymás által. Egyedül, egymagadban hiába próbálsz boldog lenni. Ehhez szükséged van a másikra. Nem azért, hogy ő boldoggá tegyen. Hanem azért, hogy te boldoggá tedd. És ha ő boldog lesz, te is azzá válsz. Általa. Miatta. Tőle. És önmagadtól.
Vagyis, kettőtöktől. Mert a boldogság maga az örömszerzés.
És ez csak együtt lehetséges.Vele.

Konfuciusz



Magadtól követelj többet, másoktól várj el kevesebbet.
Így sok bosszúságtól kíméled meg magad.

Müller Péter


Ott vagy, ahová mindig vágytál.
Otthon vagy.Hal a vízben.Ember Isten ölében.

Osho



Engedd, hogy minden ember úgy érezze: veled találkozni ajándék; hogy csupán ha veled van, az az áramlás, a fejlődés kezdete; néhány dal felcsendül a szívében, a virágok bontani kezdik szirmaikat...
És amikor egyedül vagy, akkor hát csendesedj el, és figyeld meg saját magad.

Dalai Láma


Ha szeretsz valakit, adj neki szárnyakat, hogy szárnyalhasson; gyökereket, hogy visszatérjen, és okot, hogy maradjon.

Kun Magdolna : Halk dobbanás



Szívünk oly 
hallgataggá válik,
mikor fölé hajolva dobban
meg egy másik,
mert ha 
egyszerre csendülnek 
az érző ütemek,
nincs olyan szó 
mely ennél szebb lehet...

Friedrich Nietzsche



Akinek van miért élnie, 
szinte minden hogyant ki tud bírni.

George Sand


Egyetlen igazi boldogság van az életben: ha a lelkünkkel is szeretünk, s ha így szeretnek minket!

William Penn



Nem akarok átrohanni az életen. 
Ha bármiféle kedvességet tanúsíthatok, 
vagy jót tehetek embertársaimmal, hadd tegyem meg most, 
s nem tántorodom el ettől, és nem nézek félre, 
mivel erre többet már nem jövök.

Kurt Tepperwein


A pozitív gondolkodás azt jelenti, hogy felismerem: minden ami van, engem szolgál, és nekem segít még akkor is, ha kifejezetten kellemetlen vagy fájdalmas. Ennél fogva minden jó, úgynevezett negatív nem is létezik, csupán olyan kellemetlen jóról beszélhetünk, amelynek bekövetkeztét én tettem szükségessé.

Márai Sándor



Az emberi életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk. Ember módra élsz, ha megkísérled segíteni az embereket néha csak azzal, hogy nem hallgatod el az egyszeri igazságokat.
Néha csak azzal, hogy nem mondod tovább, amit mások hazudnak.Ha így teszel, minden pillanat újabb lehetőség a boldogságban, békében, szeretetben való gyarapodásra.

Wass Albert


Jó emlékezni arra, amin keresztülmentünk. Az ilyen emlékezésben erő van mindig, és bizonyságtevés csüggedések ellen. S van benne bölcs tudása annak, ami emberi megpróbáltatások fölött magasan lebeg, és méltóságos tisztán. Isteni igazságnak. Mely abban áll, hogy élünk. Mégis élünk.
És süt reánk a nap.

Müller Péter


Bennük van a Hold, a Nap, a csillagok és az ember számára érzékelhetetlen, titkos áramlatok.
Ez a szeretet.

Mabel Katz


Ha csak Istenre gondolunk, az már felemel bennünket a problémáinktól.Ha hálásak vagyunk azért, amink van, az automatikusan emeli a rezgésünket.
Mindig van okunk hálásnak lenni.

Ralph Waldo Emerson


Ennek az életnek az egyik legszebb ajándéka, hogy egyetlen ember sem tud őszintén úgy segíteni a másiknak, hogy ne segítene saját magán is. 

Paulo Coelho



Meg kell hallanunk a gyermek hangját, aki egykor mi voltunk, s aki még mindig itt él bennünk. Ez a gyermek észreveszi a mágikus pillanatokat. És a sírást talán visszafojthatjuk, de a hangját nem némíthatjuk el. Ez a gyermek még itt van. Boldogok a gyermekek, mert övék a Mennyek Országa.
Ha nem születünk újjá, ha nem vagyunk képesek az életet a gyermek ártatlanságával és lelkesedésével szemlélni, nincs értelme tovább élnünk.

Napoleon Hill


Amit az emberi elméddel képes vagy kigondolni és hinni benne, azt képes vagy megvalósítani.

Vavyan Fable


Csak veled járhatom be a misztikus teljesség tájait, csak veled, általad, tőled lehetek önmagam, csak te jöhetsz a közelembe, minél közelebb: te vagy az áhított felem, veled leszek egész. 

Andrew Matthews


Próbáld ki: egy héten át ne ítélkezz senki és semmi felett! Amikor legközelebb találkozol valakivel, aki sokat beszél, költekezik, folyton panaszkodik vagy nem dolgozik, akkor mondd halkan magadnak:“Teret engedek neked arra, hogy úgy tapasztald meg az életet, ahogy te választod.
Nem tartozik rám, hogy ítéletet hozzak feletted.”
Így sokkal derűsebb lesz az életed. 

Popper Péter


Az életben nem lehetünk meg kompromisszumok nélkül. Alkalmazkodnunk kell másokhoz is.
De nem szabad olyan kompromisszumokat kötni, amelyeket nem tudunk elviselni.

Anna Gavalda


Miért vannak ránk ilyen hatással azok, akik hangosabban kiabálnak, mint a többi ember? Miért vagyunk olyan fegyvertelenek az agresszív alakokkal szemben? Mi velünk a baj? Hol ér véget a jólneveltség, és hol kezdődik az erkölcsi teszetoszaság? (...) Azért vagyunk ilyenek: csendesek, eltökéltek, de mindig tehetetlenek a szemétládákkal szemben, mert egy makulányi önbizalmunk sincs.
Nem szeretjük magunkat.

Szabó Magda



Úgy kell élni, hogy míg a világban forgolódunk,
ne súroljuk le más emberről a bőrt.

Csitáry-Hock Tamás


Van a türelem... A türelem, ami a legértékesebb dolgokhoz szükséges.Kivárni egy szépséges rózsa nyílását.
Megvárni egy gondolat szavakká érését.Megalkotni egy sejtelmes mosolyt rejtő képet.Megkomponálni egy zenét, mely a Kedveshez repít. Mind-mind türelem, idő, kitartás. És hit.
Hit a szeretetben, a szépségben, a csodában.
Hit a türelem gyümölcsében.

Albert Einstein


Az érettségünk akkor kezd megnyilvánulni, amikor azt érezzük, hogy másokért jobban aggódunk, mint magunkért. 

Eleanor Roosevelt


Mindig erőt, bátorságot és önbizalmat nyerünk, amikor szembe kell néznünk félelmeinkkel. Azt kell mondanunk magunknak: "Átéltem ezt a szörnyűséget.
Most már elboldogulok bármivel, ami csak jöhet.
"Meg kell tudnunk tenni azt is, amiről azt hisszük, képtelenek vagyunk rá.

Müller Péter


A lelki nemesség mögött mindig ott vannak a fájdalmak érlelő tapasztalatai. De! Egy percnél tovább se maradj bennük, mint ameddig kell.
Utána vedd a kalapod, sapkád, és menj tovább.
Ne engedd, hogy az emlékek a hatalmukban tartsanak.
Épp fordítva: te tartsd a hatalmadban őket, s ne akkor emlékezz, ha rád tör a múlt, hanem akkor, ha te akarod felidézni. Lépj tovább! Kezdj új életet!
Jusson eszedbe, hogy az élet, egyetlen élet is: tapasztalatok sorozata. Akik pedig úgy vélik, van reinkarnáció, azoknak ez a szám végtelen. Ahhoz, hogy tudj élni, és a hajód menjen tovább, rengeteg érzést, fájdalmat, sorscsapást, gyászt, csalódást, nyomorúságot kell a hajófenékbe, az emlékezet passzív tartományába dobni.
Valahol ott van, le lehet szállni érte a mélybe, de nincs mindig szem előtt.

A hajó megy tovább.
Új partok, új kikötők felé.
Vár a jövő, várnak a tapasztalatok, örömök és persze a csalódások is.
De hová teszed az újat, ha még mindig a régivel bíbelődsz?

Richard Bach


Nem lehet olyan álom, amelynek az eléréséhez ne lenne elegendő erőd.

Isaac Newton


Az emberek túl sok falat építenek, és túl kevés hidat.

Ady Endre


Elpusztulok, de nem tudok élni nélküled.
Akard, hogy élhessek melletted.
Minden gyötrelmedet érzem.
Kalauzod nem merek lenni, de esküszöm: mindent teérted.
Hiszen csak te vagy nekem valaki.

Börzsönyi Erika



Ölelő karod
hiánya nyomán fázom
te vagy világom.

Müller Péter


A taoista bölcsek azt mondják: a Lét titka nem a kerék tetején, hanem a mozdulatlan közepén van. Ott lakik a Mozgató.
Vagyis lényünk közepén, szellemi valónk szívében örök béke van. Nyugalom. Most is. Benned is ... bennem is.
Csak nem éljük át.

Wass Albert


S ha Te is egyszer-másszor szomorú leszel, s hasztalanul jársz-kelsz az emberek között, a szomorúságodon nem segít senki, és úgy érzed, mintha valami nagy-nagy súly ülne a lelkeden, és napról napra jobban belefáradsz, s talán már azt is hiszed, hogy nem bírod tovább: egy este szökj le titokban a tóhoz. (...) Ha szomorúságoddal a tó partján megállsz: olyan kék lesz a víz, mint még sohase volt. A legcsöndesebb szellő indulását meghallhatod, akkora lesz a csend, s ameddig ér a nádas: minden nádszál csak neked muzsikál akkor. (...)
Hunyd be a szemed, ha látásod már nagyon gyönge lesz, akkor és egyszeribe látni fogod a madarak táncát bent a tocsogóban. És akkor, azon a csöndes estén maga a tó mesél neked tovább, folytatja ott, ahol én abbahagytam.
És akkor a csöndes estén, Te elfelejted, egészen biztosan elfelejted, hogy szomorú voltál.

Müller Péter


Ne királyné légy - hanem Királynő! (...)
Találd meg a saját középpontodat.
A saját szívedben bízz és önmagad erejében.

Csitáry-Hock Tamás


Este behunyod a szemed, elalszol, és az álmok világában találkozol Vele.
Ám egy napon történik valami.
Egy napon kilép az álmaidból, és melléd szegődik.
Valósággá válik.
És ekkor különös dolog történik.
Már nem jelenik meg álmaidban.
Nem találkozol vele éjjelente, nem beszélsz vele álmaidban.
De ez nem csoda. Hiszen kilépett onnan, belépett való világodba.

Aranyosi Ervin


Járj be minden utat, s a végén meglátod,
csodák szegélyezik az egész világod.

Daniel Glattauer


Sokat gondolok magára, reggel, délben, este, éjszaka és a közbeeső időben, meg közvetlenül előtte és utána, és alatta is.

Antoine de Saint-Exupéry


Igen - mondtam a kis hercegnek -, akár egy házról van szó, akár a csillagokról, akár a sivatagról: ami széppé teszi őket, az láthatatlan. 

Johann Wolfgang von Goethe


Oly embert ismerni, kivel a távolság és a kimondatlan gondolatok ellenére is úgy érzed, megértitek egymást - e földet ez virágoskertté változtatja.