Bontsuk le falainkat! Merjünk hinni, bízni és szeretni!
Még ha védtelenek is leszünk általa, sebezhetők, de a régi színjátékok már nem folytathatók. Magadat kell átalakítani, ha sorsodon változtatni akarsz. Ha belül változol, megváltozik a “kívül” is. Lelked sugárzása messzire hat, átvarázsolja a külvilágodat. De magadon kell kezdeni! Ha külső harmóniára vágysz, először magadban kell összhangot teremtened. Ha szeretetre vágysz: szeretned kell! Ha társra vágysz, alkalmassá kell válnod a társulásra. Akiben ez a “benső mágnes” működni kezd, nem akarja a másikat sem elnyomni, sem manipulálni - úgy vonz, hogy mindenkit meghagy a maga szabadságában.
Az emberek ezt megérzik.
A vonzásnak ezt az ellenállhatatlan erejét pedig szeretetnek hívjuk.

Ady Endre


Új év Istene, tarts meg
Magamnak
S tarts meg mindenkit
A réginek,
Ha lehet:
Boldog új évet kivánok.

Rhonda Byrne : A VARÁZSLAT


Vannak idők, amikor a saját fényünk kialszik, és egy másik embertől kapott szikra kell, hogy újra lángra kapjon. Mindannyiunknak jó okunk van rá, hogy mélységes hálával gondoljunk azokra, akik fellobbantották bennünk a lángot.

horse-eye-adam-romanowicz   
Távol-Keleti hagyományok szerint a Ló évébe léptünk.

Ültél már lóháton? Néztél már egy ló hatalmas, bölcs szemébe?  Megpaskoltad egy ló meleg testét és erős nyakát? Érezted már, hogy ilyenkor mit üzen neked? Gyönyörködtél már egy ló szépségében? Átsuhant rajtad, hogy „Jé, mintha egy meséből jött volna a Földre!” Ismerkedtél már lóval? Érezted, hogy ő is ismerkedik veled?
Mi, manapság, már ritkán látunk lovat. Nem él velünk. Az autó lett a társunk. Jó esetben egy motorkerékpár, vagy egy váltós bicikli. Ezért tudnunk keveset arról, hogy mi a Jóság, mi a fékezhetetlen Szilajság és Erő – és mi az igazi Szelídség és Alázat. Nem tudjuk, mi az égi tudás. Friedrich Nietzsche-nek, világ egyik legzseniálisabb filozófusának, az Übermensch, vagyis az istenné dagadt Ego nagy kitalálójának a legszebb pillanata volt, amikor megcsókolt az utcán egy lovat, mert verték. Azt mondják, megőrült. Pedig ekkor élte át a szeretet élményét. Ez a csók többet ért, mint az összes műve. Soha így nem szeretett senkit.

A magyarság kollektív pszichéjének legszebb szimbóluma a Ló. Találd meg, magadban.
Ezt kívánom Neked az újesztendőre.

M. Péter

Don Miguel Ruiz


Töltsd meg a szíved elegendő szeretettel, hogy saját magad úgy szeresd és fogadd el, ahogy Isten teremtett.

Andrew Matthews


Amíg nem adod fel, addig legyőzhetetlen vagy.

Mabel Katz


Amikor nem bocsátasz meg, csak magadat bántod, nem a másikat.
Kérlek, tudd, hogy benned semmi rossz nincsen.
Vigyázz magadra és szeresd magad.
A béke VELED kezdődik.

Teréz Anya


Ebben a világban nem tehetünk nagy dolgokat, csak kis dolgokat, nagy szeretettel. 

Andrew Matthews


Az élet újabb és újabb leckéket ad fel számunkra.
Akár tetszik, akár nem: megtörténik.
Akár felelősséget vállalsz érte, akár áldozatnak érzed magad, akár küzdesz ellene, akár nem, egyszerűen megtörténik.

Müller Péter

Egy barátságos embernek sok barátja van.S egy erőshöz sokan akarnak tartozni, és egy vidám, jó humorú ember társaságát keresik. Akiből sugárzik a harmónia, azt sokan szeretik.Lelked szüntelen adásban van. A tested, a bőröd, a szemed is.Sugárzol, és a sugárzásod vonz és taszít.Be tudod vonzani magadhoz a másikat, és el is tudod taszítani.Foglalkozz egy kicsit többet magaddal - a lelkeddel.

Paulo Coelho


Annyira várlak, és ahogy közeledik a pillanat, egyre jobban akarlak látni. (...) Kevésbé érzem magam egyedül itt, a világ sokkal szebb így, még a rácsok mögül is.
És még szebb lesz, ha megjössz.
Ezért ezen a hajnalon egészen megnyitom a szívem, és átadom neked, szerelmem.

Wass Albert


Valahányszor valaki jót cselekszik ezen a világon: egy (...) pillangó száll föl a levegőbe, s viszi a hírt a Jóistennek.

Böjte Csaba


Ha az emberre valaki szeretettel néz, az olyan, mint a napfény, amely az alvó magot kihozza a földből. 

Müller Péter



És nézz föl. Nem baj, ha nem látod a csillagokat. Ott vannak.
És az se baj, ha nem látod a Holdat. Ott van. És az se baj, ha nem látod az éjszakai felhőket, és a felhők mögött az eget.És az se baj, ha nem látod a Tejutat, és a végtelen kozmoszt a sötétben. De ott van. És az se baj, ha nem látod az Istent.
De ott van.
Nem az égen – benned. Benned, aki nézel. 

Paulo Coelho


 Vannak olyan pillanatok az életben, hogy annyira nagyon hiányzik neked valaki, hogy szeretnéd kiszakítani az álmaidból a valóságba, hogy megölelhesd.

Müller Péter


Az erősről lepereg a bántalom vagy nem is érinti meg.
Csak akkor száll harcba, ha a sérelem nem őt érinti, hanem egy nagyobb igazságot is, amelyet képvisel.
Légy erős, önbizalommal teli és legyőzhetetlen.

William Paul Young


Soha ne becsüld alá a könnyek csodáját!
Ezek a gyógyulás vizei és az öröm folyamai lehetnek.
Néha a könnyek a legmegfelelőbb szavak, amiket a szív szólni képes.

Szent Ágoston


Ne könnyebb keresztért,hanem erősebb hátért fohászkodjunk.  

Fodor Ákos



Rács? fal? bástya? torlasz?
nem véd meg magadtól!
- Amit másról mondasz:
az is csak rólad szól...

Paulo Coelho


Csak az a fontos, hogy éber légy, mert a leckék mindig akkor jönnek, amikor készen állsz a befogadásukra, és ha figyelsz a jelekre, mindig mindent megtanulsz, amire szükséged lesz a következő lépéshez.

Marcus Aurelius


Amikor reggel felkelsz, gondolj arra, milyen kiváltság életben lenni, gondolkodni, örülni, szeretni.

Neale Donald Walsch


A szeretet a végső igazság.Az egyetlen.A minden.
A szeretet érzése Isten megtapasztalása.


Ki a fényember? Te vagy. És hol ég a fény? Benned. Ez jusson eszedbe, mert karácsony van. A keresztényeknek ez Jézus születésnapja, más vallásúaknak, vagy ateistáknak ez a Fény születése, mert mostanáig tartott a csillagászati sötétség, az egyre hosszabb éjszaka, de most fordulat történik, jön a fény, rövidül az éj, és hosszabb lesz a fényes nappal. Az idézet Jézustól való. Teljesen mindegy, hogy benne hiszel-e, vagy a csillagászatban. A lényeg, hogy megszületik Fény. Hol? Benned. Sehol máshol. Nem kívül, hanem a te bensődben. Ujjá születhetsz, itt a pillanat! Arra kérlek, bármennyire is körülvesz a zűrzavar, a kiabálás, a gyerekek rohanása, vagy éppen magányod szomorúsága, akármennyi ajándék, csomagolópapír, és étel és ital van most körülötted… szánj rá egy kis időt, hogy magaddal légy. Menj ki az udvarra. A kertbe, vagy az utcára. Olyan helyre, ahonnan látod az égboltot. És nézz föl. Nem baj, ha nem látod a csillagokat. Ott vannak. És az se baj, ha nem látod a Holdat. Ott van. És az se baj, ha nem látod az éjszakai felhőket, és a felhők mögött az eget. És az se baj, ha nem látod a Tejutat, és a végtelen kozmoszt a sötétben. De ott van. És az se baj, ha nem látod az Istent. De ott van. Nem az égen – benned. Benned, aki nézel. Ha ma éjszaka fellobban benned akár csak egy kicsiny kis szikrácska, abból már láng lehet. Ha rádöbbensz arra, hogy a fény nem kívül, hanem benned van, máris lángra kaptál.
És megváltozik a lelked.Fényesebb lesz.

Karácsony a mennyországban


Fel akartalak hívni ma,hogy elmondjam,Szeretlek,de a számod már nem működik.Az operátor azt mondta ezen a néven nincsen szám a telefonkönyvben.Elmentem a házadhoz,de már nem te laksz ott,a postás sem tud további címet.Azt hiszem ez azért van , mert a mennyország túl messze van.Szeretlek, hiányzol.Örökké a szívemben élsz. 
A szeretteink elmentek,de feledésbe nem merülnek.
Boldog Karácsonyt mindenkinek odafent!

Anthony Capella



Nélküle üres vagyok, kongó edény, mely feltöltésre vár.
Nélküle semmi vagyok, mint a könyv szavak nélkül.

Sri Chinmoy


Egy pillanatnyi igazság megszépítheti, és meg is fogja szépíteni a világot. Egy pillanatnyi béke megmentheti, és meg is fogja menteni a világot. Egy pillanatnyi szeretet tökéletessé teheti, és tökéletessé is fogja tenni a világot.

Ady Endre



Nem volna más vallás,
Nem volna csak ennyi:
Imádni az Istent
És egymást szeretni...
Karácsonyi rege
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra...

Csitáry-Hock Tamás


Az a nap az igazi karácsony, a nagy ajándékozás, a szeretet napja, amikor magadhoz ölelheted a Kedvest.

Márai Sándor


Tudod, karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.

Müller Péter


A karácsony a születés ünnepe. Valaminek vége van, és valami most jön létre. Bárhol. Akár egy istállóban is. Állatok között, segítség nélkül, egy gyűlölettel teli, gonosz és sötét világban, ahol a kis Jézus született. Mindegy. Csak szüless meg. Szüld meg magad. Lobbantsd lángra a szívedet, s hagyd, hogy ez a lángocska eloszlassa az egész elmúlt éved sötétségét! S ha ez a kis gyerekláng megerősödik benned, menj a hozzátartozóidhoz. Vidd el nekik a békédet, az új arcodat, és azt a meggyőződésedet, hogy az életünk díszlete nem egy szoba, hanem az egész világmindenség.
A legszebb ajándék: egy mosoly.Egy ölelés.
Vagy még az sem - csak egy gondolat: "Szeretlek".

Feldmár András


Az, hogy jól bánjunk egymással, attól függ, hogy ne felejtsük el, hogy a másik hihetetlenül más.
Végtelenül más, mint én vagyok.

Buddha



A gondolat szóként nyilvánul meg.
A szó tettként nyilvánul meg. 
A tett szokássá válik. A szokás pedig jellemmé szilárdul. 
Vigyázz ezért nagyon, hogy mit gondolsz!
Tégy róla, hogy gondolataid Szeretetből szülessenek és együttérzésből- valamennyi létező iránt. 

Tatiosz


Gyógyító erő a szeretet.
Ki teste, ki lelke egészségét köszönheti e csodának, ki teljes emberségét.

Paulo Coelho


Mindenki hisz benne, hogy az erőfeszítéseiért elnyeri jutalmát, és hogy egyszer majd megérti mindazt, ami útközben történt...

Rhonda Byrne


Az jön el leghamarább az életedbe, amiben a leginkább HISZEL.
Csakis azt vonzhatod be, amit ELHISZEL, ezért HINNED kell, hogy megkapod, amire vágysz.

Wass Albert


Ha kérhetnék az Istentől magam számára valami szépet és nagyot, azt kérném, hogy adjon nekem is egy egyszerű kicsi házat, négy szobával, vadszőlős tornáccal, öreg körtefával. Mohos legyen a teteje, s olyan kicsi legyen, hogy ne férjen el benne izgalom, perpatvar, békétlenség.
Csak én s az, akit szeretek...

Wass Albert: Magukrahagyatottak


Csak mentem Erzsike mellett, és nézegettem az alacsony házakat az utca két oldalán, és arra gondoltam: nálunk nagyobb házakban laknak az emberek.Meg is mondtam ezt Erzsikének, mire nagyapa hátrafordult, rám nézett, s még ma is hallom a hangját, ahogy mondta: “a szeretet és a békesség, fiam, a legkisebb kunyhóban is elfér.Nem mindég a nagy házakban élnek boldog emberek.

Müller Péter


Életed, mint a mesebeli legkisebb gyermeké: hosszú vándorút, próbatételek sorozata. Elengedtek szegényen, hogy visszatérj gazdagon. Várnak. Tudnak rólad, és szeretnek.
Nemcsak önmagadnak élsz, de Neki is, és mindenkinek.

Juhász Gyula



Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben. 
A szeretetnek csillagára nézek, 
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet, 
Ilyenkor decemberben.

Szabó Lőrinc



Napfényfüzérbe fogtalak.
De én magam
szomorú maradtam.
Szomorú sípokon
játszottam minden este.
És kövér moha-
ágyamon rólad álmodoztam.

József Attila



Etess, nézd - éhezem. Takarj be - fázom.
Ostoba vagyok - foglalkozz velem.
Hiányod átjár, mint huzat a házon.

Yehuda Berg


Bízzál: az Univerzum mindig keményen dolgozik azon, hogy a legmélyebb fájdalmadat a legnagyobb áldássá formálja át. 

Popper Péter


A beszédem akkor lesz egy velem, ha jóakarattal igazat és fontosat mondok annak, akit megillet.

Mabel Katz


A problémák olyanok, mint a felhők.
Emlékezz, hogy a Nap mindig ragyog.
Koncentrálj a Napra és járni fogsz tudni a felhőkön.
A béke VELED kezdődik.

Szent-Györgyi Albert



Szegénnyé bennünket a még több utáni vágyakozás tesz.
A boldogság titka nem az, hogy többet szerezzünk, hanem az,
hogy örüljünk annak, amink van és hogy kitöltsük életünk üres
kereteit ahelyett, hogy azokat tovább tágítanánk. 

Brené Brown



A nevetés, az ének és a tánc érzelmi és spirituális kapcsolatot teremt.
Ha vigaszra, ünneplésre, vagy gyógyulásra vágyunk, arra
az egyetlen dologra emlékeztetnek bennünket, ami igazán fontos.
Ez pedig nem más, mint hogy nem vagyunk egyedül.

Illyés Gyula



A holnapok üresen várnak. 
Tenélküled.

Müller Péter: Szeretetkönyv

Igazi szeretet az, ha elmegyek a határomig és kinyújtom érted a kezemet...
És te eljössz a te határodig, és kinyújtod értem a kezemet...
S ott, a határon megfogjuk egymás kezét. Belefűzöm az ujjamat az ujjaidba és azt mondom: Szervusz!
Isten hozott!
Te is azt mondod: Szervusz! Isten hozott!

Wass Albert



Karácsony készül, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek újra gyermekek
hogy emberek lehessetek!

Szepes Mária


Ne azzal törődj, ki hogyan vélekedik rólad.
Egyedül az számít, gondolataid, cselekedeteid hogyan hatnak vissza rád.